Att planera sitt bröllop

Många kvinnor framföralwedding_planning_timeline_1lt, drömmer om sitt bröllop redan från tidig ålder. Platsen för ceremonin, festen efteråt, maten, tårtan och sist men inte minst, klänningen. Man kan ha en exakt bild i huvudet av sitt bröllop, kanske t.o.m. ett block fullt av anteckningar och skisser. Ändå kan stressen bli enorm när datumet för bröllopet blir ett faktum och allt ska hinnas göras i tid.

För att göra det lite enklare, följer här några tips inför den stora dagen.

Kommunicera med din partner

Vissa människor är så insatta i sina bröllopsplaner att de ibland helt enkelt glömmer det väsentligaste – partnern. Eftersom ni är två som ska gifta er, är det viktigt att alltid lyssna på den andra och komma ihåg att det inte bara är dina tankar och idéer som räknas, även om du kanske vet precis vad du vill. Var inte för egoistisk, utan slå era kloka huvuden ihop och planera tillsammans. Det här är ju er gemensamma dag. Och om ni inte alls tycker om att planera så finns det naturligtvis bröllopsplanerare att anlita, om man har råd förstås.

Håll koll på budgeten

Om ni inte är miljonärer och har råd att ändra saker närhelst det passar, se då alltid till att ha koll på er budget. Försök att tänka er in i minsta detalj och skriv ner det på papper som ni sparar.

Gör sedan en budget på var och en av kostnaderna och var noga med att hålla den! Kostnaderna kan skena iväg okontrollerat annars.

Gör en lista

Ett bröllop innebär så oerhört många saker som kan vara svåra att hålla koll på. Gör därför gärna en lista och skriv ner punkt för punkt vad som måste tas itu med.

Exempel på punkter kan vara:

  • Gästerna
  • Kyrkan
  • Maten
  • Festen

Dela gärna upp uppgifterna mellan er eller be någon om hjälp. Det finns säkert människor i er närhet som skulle älska att hjälpa till med olika saker. Och kanske känner ni någon som t.ex. är fotograf, musiker eller dylikt, och som i sin tur kan bidra med något till en billig peng.

Lycka till med ert bröllop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *