Få till de perfekta inbjudningskorten

Viktig information

När man bör skicka ut inbjudningarna kan diskuteras, men ett bra tips är senast två månader till sex veckor innan bröllopet. Viktig information som vägbeskrivning och telefonnummer till en ansvarig person (som värdparet eller toastmastern) är också bra att ha med. Skriv också vilket senaste datum för svar är och till vilken adress man ska skicka sitt svar. För övrigt bör följande finnas med på inbjudan:

  • Namnet på personen ni bjuder och eventuellt om han/hon får ta med sig sin respektive eller en extra gäst.
  • Vem som står för inbjudan, dvs värdparet eller ni själva som 47410023-wedding-imagesbrudpar.
  • Datum, tid och platsen för vigseln och festen efteråt.
  • Klädkod och/eller tema för bröllopet om ni har en sådan. Var tydlig så att det inte blir missförstånd. Är det kavaj eller frack så skriv det. Undvik ord som festlig, fin eller andra ord där det inte klart och tydligt framkommer vad man bör ha på sig. Om ni tycker det är okej att folk kommer som de vill, så kan ni ju informera om det.
  • Skriv om det blir middagsbjudning, bufféservering eller tilltugg så att gästerna vet om de bör äta innan eller inte.
  • Man kan skriva ned lite enkelt och diskret hur man tänker beträffande bröllopsgåva, men det bästa är att låta det eventuella värdparet ta hand om önskelistor och dylikt.

Inbjudningskort till bröllop kan man antingen göra själv eller låta trycka upp. Tryckerier har många mallar som man kan använda sig av. Vill man vara lite mer personlig, kan man göra sina egna, antingen handskrivna eller själv designa och låta trycka upp dem. Om man är duktig på ritprogram som Illustrator, Photoshop eller Word, så kan man ha hur roligt som helst genom att leka med färg och form när man skapar sina inbjudningar. Pappret på inbjudningskorten brukar också vara av lite finare kvalitet och har man en bra skrivare, så kan man printa ut dem själv på det papper man önskar. Det finns en mängd vackra papper att välja mellan t.ex på Panduro eller i konstbutiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *