Maten, desserten, tårtan och bröllopsgodis

Bröllopsmaten

När man väljer mat till sitt bröllop bör man först se över hur många gäster som kommer, budgeten, samt under vilken årstid man håller bröllopet. Varianterna är många. Trerättersmiddag, enkelt tilltugg eller buffé osv. Det viktiga är att diskutera vad ni vill ha och att göra något som passar er. Blir ni många, är kanske catering eller restaurang att rekommendera men man kan givetvis laga maten själv om man vill. Är det ett litet bröllop, så varför inte? Serveras vin till maten, kan man också titta på vad som passar till de olika vinerna eller alkoholen och bestämma mat efter dem. Tänk dock på att ha alternativ till både mat och dryck om det finns gäster som är allergiska mot något eller inte vill dricka alkohol.

Desserten

Återigen, det är ni som cupcakes-690040_960_720bestämmer. Kanske har ni några minnen från en viss dessert. Använd gärna dem när ni bestämmer menyn. Det är alltid roligt att dela sina personliga minnen med sina gäster på ett bröllop. Det handlar ju faktiskt om er kärlek till varandra och om maten knyter an till några intressanta berättelser från er tid tillsammans, kan ni ju dela dem med gästerna som en kul grej vid middagen. Att dekorera desserten eller maten på ett visst sätt som påminner om er båda kan också vara trevligt.

Tårtan

En del tycker att både dessert och tårta blir för mycket. Vill man ändå ha båda kan man göra desserten lite enklare och inte så tung. Dessutom är det bra om tårtan och desserten har lite olika smaker. Låt tårtan avspegla er personliga stil och favoritsmaker. Har ni ett bröllopstema, kan man göra något riktigt kul med tårtan och dekorera den på de mest märkbara sätten. Ett alternativ till tårtan kan vara cupcakes, en stor och ihållande trend.

Godis

På vissa bröllop serveras också godis, karameller eller dragéer, gärna i form av hjärtan eller rutor av olika slag, kanske med någon slags text. Ibland kan det verka lite överdådigt och ger extra kostnader och vill man bara ha något enkelt, så finns det relativt “billigt godis” att köpa i affärerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *