Temabröllop eller traditionell vigsel – hitta er inspiration

Oavsett om man drömmer om ett färgglatt och roligt bröllop med tema eller bara vill gifta sig traditionellt, finns det en del att tänka på.

Ett tema kan bestå av att ha en viss färg som följer med genom hela bröllopet, eller ett tema som t.ex. vinter, eller varför inte 50-talskänsla, där t.ex. dekorationerna, inbjudningskorten, inredningen och i vissa fall kläderna också domineras av en speciell idé.

Inspiration för ett temabröllop

Om ni har bestämt er för ett visst tema eller färg till bröllopet, är det alltid bra att göra en s.k. “moodboard” eller inspirationstavla först, för att få den rätta känslan och för att inte bli konfunderad när man inskaffar dekorationer, mat etc. Har man anlitwooden-wedding-sign-1at en bröllopsplanerare är det en garanterad hjälp, så att han/hon kan kasta ett öga på tavlan och bilderna för att göra ett så bra jobb som möjligt. Leta bilder från tidningar och/eller internet eller ta egna bilder och framkalla som ni sedan kan klistra på ert bildcollage eller inspirationstavla. Tygbitar, färger, blommor och annat passar också perfekt att sätta dit. Allt som hör temat till ska vara med. Var inte rädda för att experimentera, men se till att vara klara och tydliga så att det inte blir några missförstånd.

Det finns ett uttryck som säger att en bild säger mer än tusen ord, så det är bara att sätta igång. Bara ni själva kan sätta gränserna för er egen fantasi.

Inspiration för ett traditionellt bröllop

Även om ni väljer att inte ha något tema, kan det ibland vara bra att ha en inspirationstavla för att få en klar idé av vad ni vill ha, oavsett om ni ordnar allt själva eller tar hjälp av en utomstående person. Det kan t.ex. vara en bild på platsen där ni vill ha själva vigseln, eller naturbilder om ni ska gifta er utomhus. Det kan också vara bilder på olika maträtter, smaker eller frukter som ska vara inspiration till maten eller tårtan. Men man kan också sätta fast material som känns relevant eller motiv som man vill ha med någonstans. Allt som känns viktigt kan tas med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *